Stół tematyczny to hit od kilku sezonów, dzięki któremu Para Młoda może wprowadzić różnorodność do weselnego menu. Zdecydowana większość Par Młodych, które planują przyjęcie weselne, staje przed dylematem, czy też problemem, w jaki sposób skomponować kartę dań, aby nie była ona zbyt banalna, ale zarazem trafiła w gusta gości. Świetnym rozwiązaniem jest atrakcja, jaką jest stół tematyczny – na słodko, na słono, nowocześnie, a nawet i wiejsko! Podpowiadamy, na który z nich się zdecydować.
Stół słodki
To wspaniały pomysł na wyeksponowanie weselnych słodkości, które zamiast pojawić się na stołach weselnych, znajdą swoje miejsce w pięknie przygotowanym kąciku. Na stół słodki można umieścić ciasteczka, babeczki, mini bezy, desery w pucharkach oraz owoce w czekoladzie – im bardziej wyszukane i oryginalne słodkości tym lepiej. Ciekawym pomysłem na urozmaicenie słodkiego stołu jest postawienie na nim fontanny czekoladowej, lub maszyny do waty cukrowej – zachwyt najmłodszych gości oraz starszych łasuchów gwarantowany! Pamiętaj, aby aranżacja stołu pasowała do całej reszty weselnej oprawy – niech na stole pojawią się kolory i dekoracje nawiązujące do wybranego przez Was motywu przewodniego. Stół słodki zawsze się sprawdza!
Stół na słono
To kolejny ciekawy pomysł na atrakcję weselną, który z pewnością znajdzie wielu zwolenników. Stół na słono to możliwość urozmaicenie weselnego menu o przekąski takie jak: frytki, hamburgery, czy sushi. Serwując japoński przysmak, pamiętaj aby ryba serwowana była na świeżo – umów dostawę na konkretną godzinę i zachwyć gości tą nietypową japońską przekąską. Mamy dla Ciebie jeszcze jeden pomysł na słony stół – co Ty na to, aby podać gościom popcorn w papierowych torebkach? Brzmi bardzo oryginalnie, prawda?
Stół wiejski
To ukłon w stronę lokalnych dostawców i produkowanych przez nich przysmaków, którzy w tych trudnych pandemicznych czasach jeszcze bardziej potrzebują naszego wsparcia. Słodki, czy słony stół to atrakcja, która wybierana jest przez wiele Par Młodych, rzadkością natomiast jest stół wiejski. Co może się na nim znaleźć? Tradycyjne wędliny i kiełbasy, pasztety, pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem oraz sery. Wiejski stół można wzbogacić o lokalne trunki, takie jak nalewki i likiery, których bazą są owoce i które przygotowane zostały według staropolskich receptur.
Stół nowoczesny
Pomysł na nowoczesny stół? Donut bar oraz drink bar! To nowość podczas weselnych przyjęć. Donut bar to alternatywa dla słodkiego stołu, na którym króluje jeden wypiek – pączki. Na stole powinny znaleźć pączki o różnych kształtach, kolorach, polewach, smakach oraz posypkach, to jednym słowem raj dla łasuchów! Drink bar to możliwość eleganckiego wyeksponowania różnorodnego alkoholu – piwa, wódki oraz drinków.
To, na jaki stół tematyczny się zdecydujecie, w głównej mierze zależy od preferencji Waszych, jak i gości oraz motywu przewodniego, w jakim organizowane jest przyjęcie weselne. Bez względu na to, jaki rodzaj stołu wybierzecie, jest to bez wątpienia bardzo oryginalna i pomysłowa atrakcja, która trafi w gusta zaproszonych osób.
Wszystkie foto: pinterest